Hírek

2010.08.31. 12:25

Havazott Ausztriában – sok helyen már téli gumi kell

Ausztria magasabb hegyeiben augusztus utolsó napjaira beköszöntött a tél, az Alpokban és a Tátrában is hó esett.

Időkép.hu

Hazánkban a nyárból egyik napról a másikra őszre váltottunk, van ahol azonban sokkal rosszabb a helyzet: Ausztria magasabb hegyeiben augusztus utolsó napjaira beköszöntött a tél - idézi a Sí TV információit az Időkép.hu. A beszámoló szerint kedd reggelre 1100-1200 méterre csökkent a hóesés határa, és 1800-2000 méter felett szinte mindenhol megmaradt a hó, fehérek a hegyek.

Tirolban és Salzburg tartományban máris vannak olyan hágók, amelyeken csak téli gumival lehet közlekedni, sőt várhatóan nap közben a teherautók számára elrendelik a hólánc használatát.

Az Időkép.hu cikke szerint annak, aki mindenképpen havat szeretne látni, nem is kell sokat autóznia a magyar határtól, hiszen kedd reggel Semmeringnél a Stuhleck csúcs, valamint a Schneeberg is havas volt, amelyet jobb időben még Győrből, Sopronból is látni lehet.

Északi szomszédunknál, Szlovákiában is esett a hó, a Tátrában is 1800-2000 méter felett vékony hóréteg lepte be a hegyeket, a Lomnici-csúcson ezekben a percekben, 10:35 perckor is -3 fokot mutatnak a hőmérők.

Ezek is érdekelhetik