Hírek

2010.08.31. 07:29

Büdzsé: bevételek a lejtőn - Tarol a válság

A sikeres megtakarítások nem ellensúlyozták a recesszió hatását. Erősen érezteti hatását a gazdasági válság a tegnap közzétett múlt évi zárszámadási adatokon.

VG

Az Állami Számvevőszék által holnap véleményezendő törvényjavaslat tanúsága szerint hiába csökkentek a költségvetési kiadások számos fontos területen tavaly, a bevételek még ennél is meredekebben zuhantak, így a hiány az előzetesen tervezett 2,8 százalék helyett végül a GDP 3,9 százaléka lett pénzforgalom szerint. Igaz, ezek a mutatók már magukban foglalják a helyi önkormányzatok hiányát is, amely meglepő módon alacsonyabb lett a vártnál.

A tavalyi adatokból egy erőteljes gazdasági válsággal küszködő ország képe bontakozik ki, ám a piacok és az elemzők már a jövő évi büdzsére figyelnek. Szakértők szerint a 2010-es, több tekintetben is átmeneti jellegű költségvetés után ugyanis 2011-nek fontos üzenetértéke lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!