Hírek

2010.07.03. 15:39

Szili: csak a nemzeti baloldali irányzatnak lehet jövője

Szili Katalin, a Szövetség a Jövőért Mozgalom elnöke, szocialista országgyűlési képviselő szerint a szocialistáknak fel kellene ismerniük, hogy az alternatívaképzésben csak a nemzeti baloldali irányzatnak lehet jövője.

MTI

A Magyar Hírlapban közölt interjúban a volt házelnök szerint fontos kérdés, hogy lehet-e hazugságokra alapozva újjáépíteni a szocialista pártot. A politikus úgy vélte, a szocialista pártnak az elmúlt években komolyabban meg kellett volna vizsgálnia az őszödi beszéd hatásait.

"Az egyik fontos kérdés számomra, hogy lehet-e hazugságokra alapozva újjáépíteni a pártot" - válaszolt Szili Katalin arra a kérdésre, hogy lát-e komoly esélyt arra, hogy a baloldalt az MSZP-n keresztül meg lehet újítani.

A másik fontos kérdés - folytatta - pedig annak meghatározása, hogy az MSZP valójában milyen párt. "Egy valóban sokak által balliberálisként emlegetett formáció vagy egy olyan szociáldemokrata erő, amelyben a nemzethez való viszonyunk kérdései pozitív értelemben felvetődnek.

"Nem kevés aggodalomra ad okot viszont az a tény, hogy a nemzeti baloldal az elmúlt húsz évben valójában sohasem lehetett meghatározó " - fogalmazott Szili Katalin, aki úgy véli, ha a szocialista párt nem tudja levetkőzni a balliberális attitűdöt, akkor tovább csökkenhet a bázisa.

Mint mondta, azért nem kívánt részt venni az MSZP tisztújításában, mert nem látta világosan, milyen irányba tart a párt.

Az Országgyűlés volt elnöke az interjúban a mozgalomról többek között azt mondta, jelenleg az erőiket mérik fel, de sok száz regisztrált tagjuk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!