Hírek

2010.07.07. 11:17

Jobban hatna a kormányra az ÁSZ új elnöke

Több számvevőszéki javaslat teljesülését szeretné elérni az Állami Számvevőszék újonnan kinevezett elnöke. Domokos László az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ennek érdekében nem csak szabályossági ellenőrzéseket tartanak majd, hanem gazdálkodási-módszertani segítséget is nyújtanak.

InfoRádió

Az utóbbi két esztendőben a kormány csupán negyedét fogadta meg az Állami Számvevőszék javaslatainak. Ezen az arányon javítani kell - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet új elnöke. Domokos László szerint a cél eléréséhez fontos, hogy partnerséget hirdessenek a kabinettel, aminek része, hogy a szabályossági ellenőrzések mellett gazdálkodási-módszertani segítséget is nyújtanának.

Ennek megvannak az előzményei, hiszen Kovács Árpád vezetése idején létrejött az ÁSZ kutatóintézete, megjelent annak szakmai folyóirata, a Pénzügyi Szemle, és oktatói együttműködés köttetett több egyetemmel - magyarázta Domokos László.

Az ÁSZ a jövőben szeretné ellenőrzése alá vonni a fővárosi önkormányzatot is - mondta a szervezet elnöke, aki szerint átfogó, koncepciózus átvilágítást kell végezni Budapesten, olyat, amilyenen az elmúlt négy évben több mint háromszáz másik helyhatóság is átesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!