Hírek

2010.07.27. 17:39

Azonnal eltűnne a Facebookról? – Már megteheti

A Gizmodo szakportál adott hírt arról, hogy a közösségi portál új funkcióval bővítette az alkalmazást, amelynek segítségével gyorsan felszámolhatóak a felhasználói profilok.

Gizmodo - Világgazdaság Online

A Facebook felhasználói fiók megsemmisítésére vonatkozó menüpontja új lehetőséggel gazdagodott: a jövőben a tagok kipipálhatják az "azonnal törölje a profilomat és minden információt, amit elküldtem" – opciót.

Az opció elvileg a megerősítés pillanatában eltűnteti az adott felhasználót a közösségi portálról. A Gizmodo egyébként korábban összeállított a tíz legfontosabb érv listáját, amely a Facebook elhagyását támasztja alá. Az okok között szerepelnek a személyiségi jogi gondok, valamint az a tény is, hogy a portál szándékosan megnehezíti a regisztráció megszüntetését. A Facebook ugyanis felajánlja a profil inaktívvá tételét, ez azonban nem szünteti meg az e-mailek küldését, ráadásul ha a felhasználó újra belép az oldalra, a profilja ismét automatikusan aktívvá válik. A profil teljes törléséhez alapos utánanézésre és legalább öt kattintásra volt szükség eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!