Hírek

2010.07.12. 12:50

A pálinkaforradalom 2002-ben volt, nem most!

Az elfogadásra váró pálinkatörvényről és annak várható hatásairól, a Pálinka Lovadrend nagymesterével és az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezetőjével beszélgettünk.

Világgazdaság Online

Kétségeket vet fel a szakmán belül Orbán Viktor nemrég bejelentett intézkedése, miszerint visszaadják az embereknek a szabad gyümölcspárlat készítéséhez való jogot.

A bejelentett intézkedés lényege, hogy minden 18. életévét betöltött gyümölcstermelő magánszemélynek megengednék a magáncélra történő pálinkafőzést – fejtette ki az elfogadásra váró törvény részleteit Piros László, a Pálinka Lovagrend nagymestere.

A szakértő szerint egyébként 50 liter 50 fokos pálinka adómentes előállítása szembemegy az uniós követelményekkel, a minőség védelme ugyanakkor a kormány feladata. Piros László félelme szerint ha Brüsszel csorbát lát majd az új gyakorlatban, akkor akár az eredetvédettséget is elveszíthetjük a pálinkafőzés terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!