Hírek

2010.07.09. 13:10

4 milliárdba került az Aegonnak a vihar

Több mint ötvenezer, a szélsőséges időjárás okozta kárról érkezett bejelentés májusban és júniusban a piacvezető lakásbiztosítóhoz, az Aegon Magyarországhoz.

Világgazdaság Online

Az első félévben az ügyfeleknek kifizetett, illetve a feldolgozás alatt álló károk összértéke 4 milliárd forint volt, ami közel duplája a tavalyi egész éves értéknek. Országszerte minden tizedik embert ért kár a május-júniusi szélsőséges időjárásban, vagyis mintegy egy millióan érintettek közvetlenül.

Az árvíz, szélvihar, jégeső okozta, bejelentett károk száma elérte az 53 ezret, a már kiutalt kártérítés pedig az év első hat hónapjában 2,32 milliárd forint volt. Ez az összeg alig marad el a tavaly, az egész év során kifizetett 2,49 milliárd forinttól. A még függőben vagy kiutalás alatt lévő károk értéke 1,67 milliárd forint, így az elmúlt másfél hónap szélsőséges időjárása 4 milliárd forintjába került a biztosítónak.

Az újabb hétvégi viharok ismét Borsodban okozták a legtöbb kárt, az árvízkárok 70 százalékát ebből a megyéből jelezték. Bánrévén, Sajópüspökiben és Putnok térségében a jég pusztított, szerdán pedig a Nógrád megyei Litkén és Szécsényen volt újabb jégverés.

A települések sorában a legújabb, júliusi kárbejelentéseket összesítve a főváros áll az első helyen. Az okok között az országos összesítésben jelenleg a vihar áll az első helyen (1753 kárt okozva), ezt követi a jégverés (560 bejelentés), a felhőszakadás (519 bejelentés) és az árvíz (117 bejelentés). Az ügyfelek által becsült kár 375 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!