Hírek

2010.05.12. 13:32

Itt a magyar 3D tévéműsor! Mi kell hozzá?

A UPC és a Samsung bemutatóján sikeresen továbbítottak különféle 3 dimenziós televíziós adásrészletet. A műsorsugárzó bejelentése szerint a legújabb technológiát a digitális előfizetéssel és 3D-s tévével rendelkezők már használhatják.

Világgazdaság Online

Az idén több európai országban is megkezdődött az első 3D televíziós sugárzás. Ennek kapcsán Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország ügyvezető igazgatója egy mai sajtótájékoztatón kijelentette: a UPC már készen áll a 3 dimenziós tévéműsorok továbbítására.

A társaság vezetője elmondta: a szolgáltatás eléréséhez és elterjedéséhez három feltételnek kell teljesülnie. Egyrészt egyre több 3D-s tartalom szükséges, másrészt a technikai hátteret kell biztosítani, harmadrészt pedig egy arra alkalmas televízió készülékkel kell rendelkezni.

A szolgáltatás bemutatásához a társaság saját kiépített kábeltelevíziós hálózatát, valamint az előfizetőknél is már megtalálható digitális HDTV médiaboxát, a Samsung már kereskedelemben kapható 3D-s készülékét, valamint egy brit cég által készítette műsorokat használta.  

A ma ismertetett lehetőséget innentől kezdve bárki élvezheti, akinek van digitális előfizetése, valamint 3D-s televíziós készüléke és az elengedhetetlen szemüvege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!