Hírek

2010.05.08. 10:59

Itt a dohányzókabin - Nem kell kimenni az utcára füstölni munkaidőben

A vállalatoknak a munkaidő-kihasználás hatékonyságával kapcsolatos törekvéseire alapozva irodákban is használható dohányzókabinok forgalmazását kezdte meg a székesfehérvári Karrier Bútor Kft.

MTI Eco

Az idén ötven kabin értékesítését tervezi a cég - mondta el Horváth Rezső, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Ezzel 150 millió forinttal nőhet a jelenleg 16 dolgozót foglalkoztató vállalkozás árbevétele, s megduplázódhat a válság előtt elért évi 10 millió forintos nyeresége. Tavaly mintegy négymillió forintos eredmény mellett 260 millió forint árbevételt produkált a vállalkozás. 2008-ban még 455 millió forintos árbevételt és 10 millió forint nyereséget könyvelhetett el, de annak ellenére, hogy tavaly jelentős költségcsökkentést valósított meg, nemcsak az árbevétele esett vissza, hanem 24 fős dolgozói létszámát is csökkentenie kellett. Az új termék forgalmazásával és karbantartásával viszont 4-5 új munkahely teremtése válik lehetővé.

Az eddig elsősorban irodák berendezésével foglalkozó Karrier Bútor Kft. a német Ásecos GmbH.-val kötött megállapodás alapján végzi a német gyártmányú dohányzóhelyek szerelését, valamint folyamatos karbantartását, garanciális felülvizsgálatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!