Hírek

2010.05.10. 08:19

Duplán utalták a bért a BKV-nál

A 12 ezer dolgozó jelentős részének duplán utalta ki a munkabérét a BKV – értesült az Index.

Index

A májusban utalt áprilisi bért számos dolgozójának duplán utalta át a BKV. Nem váratlan 13. havi fizetésről van szó, tudta meg a hírportál BKV-nál, hanem "banki, informatikai hiba" lépett fel. Egyelőre még senki sem tudja pontosan, hány dolgozót érint a probléma, de a 12 ezres létszámból több ezren is lehetnek.

Miután 60 milliárd a BKV éves bérkerete, a havi bérek összege mintegy 5 milliárd forint. Érdekes, hogy a cégnél utólag tűnt fel, hogy körülbelül 7 milliárdot utaltak ki 5 helyett.

Mint a lap megtudta, a hétvégén nagyon sok BKV-s dolgozó kapott emailt, amelyben tájékoztatják, hogy ne örüljön, mert "az április havi elutalt munkabérek, egyes letiltások és levonások egy része banki-informatikai hiba miatt kétszer került a bankok felé elküldésre".

Egyben kérik a dolgozókat, hogy akinek a bankszámláján kétszer írták jóvá a fizetését, az szíveskedjen a túlfizetett összeget a BKV bankszámlájára visszautalni, vagy az Akácfa utcai főpénztárba befizetni.

Pontosan nem tudni, mekkora a túlfizetés, de becslés szerint elérheti a kétmilliárd forintot is. Ha a dolgozók nem lesznek könyörületesek a BKV-val, és úgy döntenek, hogy nem utalják vissza a pénzt - ezt egyébként megtehetik -, akkor a közlekedési társaságnak ez jelentős likviditási problémát jelenthet.

Ezek is érdekelhetik