Hírek

2010.03.29. 11:46

Nyugdíj, előtakarékosság - Jönnek az önjáró befektetések

A megtakarítók zöme nem akarja aktívan menedzselni a hosszú távú megtakarításait, valamilyen megbízható és rendszeres közreműködést nem igénylő megoldást keres.

Pioneer

A magán nyugdíjpénztári választható portfóliók bevezetése éppen erre az igényre próbált egyszerű választ adni, ám a 2008. évi válság miatt ennek időzítése nem volt szerencsés. A tanácstalan befektetőknek kínál szintén egy könnyen érthető, de szakmailag sokkal megalapozottabb megoldást az életciklus alap, amelynek számos változatát a „Vedd meg és ne foglalkozz vele többet!” ajánlással kínálják ma már az Egyesült Államokban, és hamarosan megjelenhetnek Magyarországon is.
 
Az elkövetkező időszak egyik meghatározó befektetési alap terméke a nemzetközi piacon a céldátumra optimalizált életciklus alap lehet (angolul: Target-date Fund). A konstrukció választ ad arra a lakossági igényre, hogy a nyugdíjcélú megtakarítását a befektetési időszak elején még magasabb hozamot biztosító befektetésekben, a végére viszont egyre biztonságosabb eszközökben kezeljék. A termékek hazai térnyerése előtt még számos kérdés és kihívás áll.
 
„A nemrégen bevezetett és a válság kapcsán egyből módosított nyugdíjpénztári választható portfoliós rendszer egyszerű megoldást kínált arra a szakmai berkekben jól ismert szükségszerűségre, hogy az egyéni hosszú távú megtakarítások összetétele az időtávval és a szakmailag ehhez rendelhető befektetési célokkal harmonizáljon.” – hangsúlyozta Vízkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!