Hírek

2010.03.20. 05:16

Bayer „Zsoca” a Jobbikot anyázza

Bayer Zsolt a Magyar Hírlap mátészalkai road show-ján a szokásosnál is nyersebb stílusban küldte el a jobbikosokat melegebb éghajlatra, szóba hozva a Vona Gábor vezette szervezethez közel álló sajtó folyamatos zsidózását, nem különben pedig a párt multiellenességével és a csendőrség újbóli felállításával kapcsolatos problémákat.

Stanga István

Ahogyan az várható volt, a választáshoz közeledve egyre inkább eldurvul a viszony a hazai politikai színpad (szélső)jobboldalának pártjai, jelesül a kormányzásra a legnagyobb eséllyel pályázó Fidesz, valamint az Európai Uniós szavazáson mutatottnál is sokkal jobb eredmény elérésére készülő Jobbik között. És minthogy a szakemberek majd'' egyöntetűen azt állítják, a legnagyobb ellenzéki erő annyira vagyott kétharmados győzelme éppen a Vona-féle szervezeten bukhat el, nem csodálkozhatunk azon, hogy a két csapat tagjai, szimpatizánsai, no, és persze, kommunikációs szakemberei  most már jószerivel nap mint nap egymás torkának ugranak. Ezt láttuk az általam is megírt Bayer Zsolt–Pörzse Sándor-féle, szalonképesnek aligha nevezhető (nyílt) levélváltásban, és így történt ez legutóbb Mátészalkán, a Magyar Hírlap szokásos road show-ján is, amikor Bayer Zsolt, a valamikor szebb napokat megélt újság vezető publicistája a szokásosnál is nyersebb stílusban osztotta ki a jobbikosokat. És itt nem elsősorban a Vonáék által mutatott multiellenesség bírálatára gondolok („...játszunk el a gondolattal: megjöttetek, ti vagytok a főnökök. Leszámoltatok a multikkal hétfőn. És mi lesz kedden, kicsi cickányok? Addig nem szoktatok gondolkodni? Igaz, hogy a multik mindössze 300 ezer munkahelyet voltak képesek teremteni, de ti mit akartok? Elzavarni a multikat? És annak a 300 ezer embernek mit mondtok majd kedden?”), és még csak nem is a csendőrség tervezett újjászervezéséhez kapcsolódó problémák felvetésére („Egy csendőr nem csendőr, tehát ha csendőrséget akarunk csinálni, minden faluba kell kettő. Az durván 6400 fős csendőrség, nyilván megyeszékhelyenként kell egy csendőrkapitányság kapitánnyal, felszereléssel. Na, most, meséljétek már el nekem, gyerekek, mibűl? Mibűl lesz csendőrség? Nyomtok külön kis mackónyomdán pénzt rá?”), mint inkább a Jobbik – Bayert személyesen is érintő – folytonos zsidózására és szellemi ámokfutására. 

Bayer – ezzel cáfolandó a Jobbikhoz közel álló sajtó sanda célozgatásait – elmesélte például anyai nagyapja történetét, akit 1951-ben azért vertek félholtra a nevezetes Andrássy úti pincében, mert a kiskőrösi gettó orvosa volt, és akit négy, Auschwitzból hazajött zsidó szabadított ki az AVH kezei közül, hogy a sztorit a következő, keresetlen szavakkal fejezze be: „Így zsidózzatok engem, meg a nagyapámat, meg a családomat, szarházi, kis senkiházi, tetvek”. Ami pedig a pár napja elhunyt Raj Tamás rabbiról írt kurucinfós sorokat illeti („Egy spiclivel kevesebb: elindult a pokol felé az SZDSZ-es főrabbi”), Bayer azt tartotta szükségesenek megjegyezni, hogy noha „nem kellett szeretni Raj Tamást, de ha egy ember meghal, ezen a hangon csak rohadt állatok írnak”. És hogy még csak egészen véletlenül se lehessen félreérteni mit is a véleménye a Vona-féle pártról, Bayer az eszmefuttatását a „ti meg, jobbikosok, olyan hülyék vagytok, mint a segg” zárómondattal fejezte be. No, most, bár a Bayert jellemző stílusnál semmi se áll távolabb tőlem, annyi bizonyos, hogy az általa felvetetteken magam is gondolkoztam már. Ott van mindjárt a hol finomabb, hol pedig durvább fomákban jelentkező zsidózás, amely a világ összes létező baja mögött az izraelitákat keresi, és amelyet idehaza sikerült olyan tökélyre fejleszteni, hogy manapság már az a zsidó, akire azt mondják, hogy zsidó. Amit meg Bayer a multiellenességről és a csendőrség újbóli felállításáról mondott..., nos, tény és való, hogy a Jobbik programja sem az adott esetben eltávozó (elüldözött?) multinacionális cégek teremtette munkahelyek azonnali vagy legalábbis gyors pótlásáról, sem az újjászervezendő csendőrség anyagi alapjainak a megteremtéséről nem mond semmiféle konkrétumot, holott –  mint az köztudott – az ördög a pártprogramok esetében is a részletekben rejlik. Na, úgyhogy van jó néhány kérdés, amelyre a Jobbiknak sürgősen válaszolnia kellene. És nem azt, hogy Bayer egy szarházi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!