Hírek

2010.02.19. 16:29

Kibékült a Bruce Springsteen rajongókkal a Ticketmaster

A ma már a Live Nation Entertainment tulajdonában lévő Ticketmaster jegyértékesítő a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) döntése nyomán visszafizeti a különbözetet azoknak, akiknek megtévesztéssel értékesített jegyeket 14 Bruce Springsteen koncentre tavaly.

AP - Világgazdaság Online

A szövetési hatóság ma kihirdetett ítélete szerint több ezer Springsteen rajongó részesülhet visszatérítésben, amelynek teljes összege meghaladhatja az 1 millió dollárt - jelenti az AP.

Az FTC azért indított vizsgálatot a cég ellen, mert az megtévesztette a fogyasztókat: weboldalán azt jelezte, hogy ott már nem vásárolhatóak meg a jegyek, majd átirányította a felhasználókat a TicketsNow.com weboldalra.

A jegyértékesítő 2-15 százalékos jutalékot számított fel a jegyek után, vagyis a zenerajongók jóval többet fizettek a belépőkért, mint kellett volna. A vizsgálat megállapította, hogy a Ticketmaster több esetben alkalmazta ezt a taktikát 2008 októbere és 2009 februárja között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!