Hírek

2010.02.01. 14:53

Katus: Vakon megbíztam Zuschlagban!

A Zuschlag-per harmadrendű vádlottja, az előzetes letartóztatásban lévő Katus Ferenc tette meg észrevételeit a hétfői tárgyaláson.

baon.hu

Katus a Bács-Kiskun megyei közgyűlés MSZP-frakciójának volt a tagja, illetve a vádiratban szereplő egyesületek közül többnek (Hoppá Egyesület, XXI. Századi Kulturális Egyesület, Szövetség a Modern Magyarországért) is ő volt az elnöke. 2007. októberétől van előzetes letartóztatásban - írta helyszíni riportjában a baon.hu.

– Hibáztam, de nem vagyok bűnöző. Szándékosan kárt nem okoztam, és arról sem volt tudomásom, hogy magatartásommal vagy cselekedetemmel hozzájárulok bárki megtévesztéséhez. Sokkal inkább engem tévesztettek meg – mondta Katus.

sas_pageid='6136/37967'; // Page : AShungary/baon.hu/BAON általános oldal/baon_aloldal

sas_formatid=2261; // Format : PF - billboard 330x247

sas_target=''; // Targeting

SmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target);

– Úgy érzem, semmivel sem követtem el nagyobb bűnt, mint azok, akik a pályázatokat kiírták, vagy az ellenőrzését hanyagul végezték. Az állam egyik kezével Zuschlagnak nyitott kiskaput, a másikkal meg őt bünteti. A bíróság hibája is, ha az egyesületek a közokirat-hamisítás után is tevékenykedni tudtak – jelentette ki a harmadrendű vádlott.

Katus azt is elmondta: ő vakon megbízott Zuschlagban, egyáltalán nem gondolt bűncselekményekre, a pályázati kiírásokat sem ismerte, és véleménye szerint a vádiratban szereplő bűnszervezet sem létezett. Hozzátette: Lados István állításait az ügyészség tényként kezeli, pedig szerinte „betegesen hazudott”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!