Hírek

2010.02.04. 09:44

Elbarikádoznák Kolozsvárt a romániai fuvarozók

Kolozsvár útjainak blokkolásával fenyegetnek a városon áthaladó fuvarozók.

mno

Az elégedetlenséget az váltotta ki, hogy a város vezetőségének döntése értelmében csupán engedéllyel hajthatnak be a kamionok a kincses városba. Aki pedig nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel, nem kis összegű bírságra számíthat.

A fuvarozók szerint a kiszabott bírságok túlzott nagyságúak. Augustin Hagiu, a Közúti Fuvarozók Szövetségének (FORT) elnöke kijelentette, hogy a jövőben nagyméretű tüntetésre készülnek, amennyiben nem módosulnak az erre vonatkozó szabályok. – Kimegyünk az utcákra és blokkolni fogjuk a forgalmat. Tüntetést szervezünk Temesváron, Konstancán, Váradon és Kolozsváron is. Ezeknek az engedélyeknek nincs semmi értelmük és túl drágák. Bőven elég az útadó, ami így is megterhelő – fejtette ki Hagiu.

Január 4. és február 2. között összesen 39 fuvarozót bírságoltak meg Kolozsváron, mivel a szükséges engedélyek nélkül hajtottak be a városba. A kirótt bírságok összértéke több mint 15 000 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!