Hírek

2010.02.20. 14:36

Árokba borult egy magyar turistabusz Karintiában

Letért az útról, oldalára borult, és az útszéli árokba csúszott egy magyar turistabusz szombat délelőtt 82 utassal, köztük 61 tizenévessel az ausztriai Karintia tartományban egy hegyi úton - közölte a vöröskereszt és a bécsi magyar konzulátus.

MTI

Németh Krisztina bécsi magyar főkonzul az MTI érdeklődésére elmondta: a rendőrség tájékoztatása szerint a buszon nem volt hólánc. A budapesti Kempelen Farkas Gimnázium diákjai és öregdiákjai utaztak a buszon, 61 tanuló, négy tanár és 17 öregdiák - mondta el a főkonzul. Az osztrák vöröskereszt legfrissebb információi szerint a balesetnek három súlyos és 29 könnyű sérültje van.
 
A három súlyos sérültet a tamswegi, a spittali és a villachi kórházba szállították - mondta Peter Klampl szóvivő. A könnyű sérültek többsége zúzódásokat, vágott sebeket és horzsolásokat szerzett a balesetben. "Szerencse a szerencsétlenségben" - vélekedett a szóvivő - , hogy a baleset viszonylag kedvező kimenetelű volt. Azoknak, akik épségben maradtak, egy kríziscsoport nyújt segítséget a helyszínen.

A mentőszolgálatok 15 mentőkocsit, öt orvost és 36 ápolót küldtek a helyszínre, emellett 60 tűzoltó van bevetésben - mondta. Legelőször egy véletlenül a közelben tartózkodó német orvos sietett a bajba jutottak segítségére.


 
A turistabusz Schönfeldből indulva úton volt az innerkremsi sítelep felé. A rendőrség tájékoztatása szerint a busz egy lejtős útszakaszon egy kanyarban megcsúszott a jégréteggel és vékony hóval borított úton - mondta a főkonzul. A rendőrség szerint az autóbuszon nem volt hólánc, ami pedig ilyen útviszonyok mellett kötelező Ausztriában - tette hozzá.
 
Az egyik nevelőtanár tájékoztatása szerint minden szülő tud a balesetről, a tanároktól vagy a diákoktól értesültek róla - mondta a főkonzul. Egy hozzátartozót a konzulátus értesített. Az érintettek eddig nem fordultak segítségért a képviselethez.
 
Az utat egy utazási iroda szervezte, ennek vezetője a főkonzul ismeretei szerint úton van Ausztriába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!