Hírek

2009.11.02. 16:12

Mennyi büntetést fizetett eddig a Fradi?

A Ferencváros ebben a szezonban eddig közel 5 millió forint büntetést volt kénytelen kifizetni szurkolói rendbontások miatt.

InfoRádió

Ebben a szezonban szinte valamennyi mérkőzés után büntetést kellett fizetnie a Ferencvárosnak szurkolói rendbontások miatt. A klub összesen 4,8 millió forintot utalt át az MLSZ számlájára nyolc tételben - erre mondta Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke, hogy ezt igazolásokra is lehetett volna költeni - derül ki az InfoRádió összeállításából.

Ebben a szezonban szinte valamennyi mérkőzés után büntetést kellett fizetnie a Ferencvárosnak szurkolói rendbontások miatt. A klub összesen 4,8 millió forintot utalt át az MLSZ számlájára nyolc tételben - erre mondta Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke, hogy ezt igazolásokra is lehetett volna költeni.

A botránysorozat a Hertha elleni nyári barátságos meccsen kezdődött, az akkori rendbontás félmillió forintjába került a klubnak.

Az MLSZ honlapja alapján a Zalaegerszeg elleni meccsen történt rendzavarás miatt 800 ezer, a Nyíregyháza és a Kecskemét elleni 400-400 ezer, a Kaposvár elleni pedig 300 ezer forintot kell fizetni. A DVSC elleni mérkőzésen tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt a Ferencvárosra 400 ezer forint pénzbüntetést rótt ki az MLSZ fegyelmi bizottsága, míg az Újpest elleni botrányt 500 ezer forintos büntetéssel sújtották a klubot.

A legsúlyosabb büntetést az MTK elleni meccs után fizethette az zöld-fehér egyesület, a rendezési hiányosságok és a szurkolók rendzavarásai miatt 1,5 millió forintot kellett az MLSZ kasszájába befizetni.

A szombati botrány azonban az eddigieknél is nagyobb volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!