Hírek

2009.11.24. 12:16

Kivégezték a melamin botrány két résztvevőjét

Kínában kivégeztek két személyt, amiért részt vettek hamis tejpor gyártásában. A melaminnal szennyezett tejpor fogyasztása miat hat gyermek életét vesztette, több mint 300 ezren pedig megbetegedtek 2008 szeptembere és októbere között.

BBC News - Világgazdaság Online

A műtrágyák gyártásában használt anyag veseelégtelenséget okozhat, a fertőzésben a hivatalos kínai jelentés szerint hat gyermek vesztette életét. Az ügy kapcsán tizenkilenc főt börtönbüntetésre ítéltek, kettőt pedig a BBC mai közlése szerint kivégeztek.

Az Új Kína hírügynökség híradása szerint az elítéltek egyike több mint 770 tonna fertőzött tejport adott el egy év alatt. Szintén kivégezték annak a tejtermelő üzemnek a vezetőjét, amely fertőzött tejet adott el a már csődvédelem alatt álló Sanlu csoportnak.

A szennyezett termékeket előállító Sanlu elnöke bűnösek vallotta magát és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A kínai hírügynökség közlése szerint a két kivégzésre kedden került sor, a helyszínnel kapcsolatban nem adtak tájékoztatást.

A most végrehajtott ítéleteket januárban hozta meg az illetékes bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!