Hírek

2009.11.19. 07:46

Folyamatos törvénysértést követ el Hónig Péter?

Folyamatos törvénysértést követ el Hónig Péter, a közlekedési tárca vezetője azzal, hogy miniszteri megbízatása ellenére nem mond le a Magyar Vitorlásszövetség társelnöki posztjáról. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis állami vezető nem lehet sportági szakszövetség tisztségviselője. A miniszter nem nyilatkozik – számol be a csütörtöki Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet

Áprilisi kinevezése óta folyamatos törvénysértést követ el Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter azzal, hogy nem mond le a Magyar Vitorlás- szövetség társelnöki posztjáról.

Ugyanis a kormány tagjainak jogállásáról szóló 2006. évi törvény világosan kimondja, hogy állami vezető (miniszterelnök, miniszter, államtitkár, szakállamtitkár) „további munkavégzésre irányuló jogviszonyt (ideértve az érdek-képviseleti szervezetben való tisztség viselését) nem létesíthet”.

Márpedig egy sportági szakszövetség (mint a vitorlásszövetség is) érdekvédelmi szervezetnek minősül, ez a 2004-es sporttörvényből is kiderül. Hónig Péter 1999 és 2005 között elnöke, azóta pedig társelnöke a vitorlásokat képviselő szervezetnek. Kíváncsiak voltunk, mivel magyarázza a miniszter a törvénysértő állapotot, illetve hajlandó-e azt megszüntetni, de lapzártáig nem kaptunk választ – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!