Hírek

2009.11.10. 13:37

Földcsuszamlás sodort húsz gépjárművet a tengerbe Nápolynál

Húsz gépjárművet sodort magával a tengerbe a Nápollyal szemközti Ischia szigetén történt földomlás. Olaszországnak ezen a részén napok óta zuhog az eső. Október elején a szicíliai Messinában 18 embert temetett maga alá a sár.

MR

Újabb tragédia történt Olaszországban, ahol a nagy mennyiségű csapadék ismét földomláshoz vezetett. A Nápollyal szemközti Ischia szigetén omlott le egy hegyoldal Casamicciola kikötőjénél: a földcsuszamlás húsz gépjárművet sodort magával a tengerbe, közöttük egy kisbuszt is. Azt még nem tudni, hány személy utazott rajta.

A sárból eddig egy áldozatot, egy fiatal lányt emeltek ki, de megtaláltak két kisgyereket is, súlyos állapotban, de még élve. A mentést a zuhogó eső nehezíti, és az, hogy Casamicciolát csakis a tenger felől lehet megközelíteni. Nápolyból az összes tűzoltóhajó a helyszínre sietett.

Az olasz katasztrófavédelem vezetője, Guido Bertolaso azt mondta: az újabb természeti tragédiáért az ember is felelős. Idén nyáron ezen a területen erdőtüzek pusztították el a növényzetet, a talajt semmi sem tartotta meg. Ugyanez történt október elején a szicíliai Messinában, ahol a sár egész falvakat temetett be, és 18 ember életét követelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!