Hírek

2009.11.16. 17:04

2.0: Újabb OTP adathalász levelek érkeznek!

Ismét megjelentek az OTP-s ügyfeleik adataira pályázó adathalász e-mailek az interneten. A látszólag a [email protected] címről érkező levelek arra kérik az ügyfeleket, hogy az üzenetben található linkre kattintva adják meg bankkártya-számukat és PIN kódjukat. A bank felhívta az ügyfelei figyelmét, hogy soha nem kommunikál velük e-mailben, így óvakodjanak az adathalászoktól.

Világgazdaság Online

A levélben latin és cirill betűk keverednek. Ha a felhasználó a levél végén található linkre kattint, akkor egy az OTP bank honlapjával szinte mindenben megegyező oldalon találja magát, amely valójában IKE Kligerman Barkley építésziroda levelezőszerverén elhelyezett másolatot lát. Az oldal folyamatosan frissíti magát a hitelintézet honlapjáról, így folyamatosan azt tartalmazza, amit az OTP valós honlapja.

 

 

A közel egy hónappal ezelőtti oldalhoz képest fejlettebb technikát alkalmaznak a hackerek. Akkor még a honlap címsorában az építésziroda neve jelent meg, azonban azóta ezt a „hibát” javították, így az oldal még jobban hasonlít a bank eredeti honlapjára.

 

 

A próbálkozás mikéntje egyébként némileg érthetetlen: a kártyaszám és a PIN-kód birtoklása önmagában nem elég, egy tranzakció lebonyolításához ugyanis ismerni kell a tulajdonos nevét, a lejárati dátumot és a kártya hátoldalán lévő biztonsági kódot is.

 

Azonban ennek ellenére is kiemelten felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy óvakodjanak a látszólag az OTP Bank nevében érkező elektronikus levelektől, illetve a bank oldalának használatakor győződjenek meg arról, hogy a címsorban a bank honlapjának valós címe szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!