Hírek

2009.10.28. 13:54

Dávid Ibolya: Egyedül indulunk a választáson

Az MDF a Bajnai-kormány ellenzéke – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

ATV

„Számomra nem cél, hanem eszköz a Magyar Demokrata Fórum, ahhoz, hogy egy élhetőbb Magyarországot lehessen létrehozni” – mondta az MDF elnöke az ATV-ben, aki szerint ők védelmezik utolsóként a piacbarát kapitalizmust és a tisztességes versenyt. Dávid Ibolya szerint a Fidesz „már-már szélsőbaloldali gazdaságpolitikát folytat”, a baloldali MSZP pedig inkább jobboldali, kiadáscsökkentő programot valósított meg.

„Ma nem látok olyan pártot, amelyik az MDF szövetségese lehetne” – zárta ki az Olajfa-koalíció lehetőségét az elnök asszony, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az MDF egyedül induljon a választáson. „A koalíció mindig kényszer, most nincs ilyen kényszerhelyzet, csak a választások után érdemes erről beszélni” – mondta Dávid Ibolya.

„Azt várom, hogy a józanodás időszaka jön, amelyben a szélsőségesen érzelmi politikával, a buta populistákkal szemben kialakult a józan realisták csapata, pártkötődéstől függetlenül” – hangoztatta az MDF elnöke. Példaként a válságkezelő programmal előálló Reformszövetséget említette. Az MDF elnöke hozzátett: várják a magánszemélyek, civil szervezetek támogatását a programjukhoz, de a párt jövőjét a választók döntik majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!