Hírek

2009.08.09. 19:30

Rendkívüli parlamenti ülést szeretnének az Otthonvédők

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kérik az Otthonvédők az egyre több kilakoltatás miatt - közölte Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője vasárnap, azt követően, hogy az Otthonvédők Összefogás levelet küldött Szili Katalinnak.

MTI

"Embertelen állapotoknak vagyunk a tanúi, fizikailag bántalmaznak kilakoltatásuknak ellenszegülő embereket, köztük nőket, családok kerülnek az utcára, gyermekeket választanak el szüleiktől, mert nincs hová menniük, megszaporodott azoknak a száma, akik reménytelen helyzetükben és kétségbeesésükben öngyilkosságba menekülnek" - írta közleményében Simó Endre.

A civil szerveződés azért szeretne rendkívüli parlamenti ülést a kérdésben, hogy azonnal véget vessenek a kényszer kilakoltatásoknak, és vizsgálóbizottságot állítsanak fel a bankok felelősségének megállapítására több tízezer ember kilakoltatásáért.

A kilakoltatási folyamat felgyorsult a nyáron: az idén eddig 12-15 ezer lakást árvereztek el a családok feje fölül amiatt, hogy képtelenek voltak teljesíteni a bankok és a hitelezők által egyoldalúan megemelt törlesztő részleteket - írta a szervező.

"A törvény erejére van szükség a 750 ezer devizahiteles és a 720 ezer közüzemi díjhátralékos védelmében" - hangsúlyozta Simó Endre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!