Hírek

2009.07.03. 12:44

Késlekedő pályázatkiírás – felmérhetetlen gazdasági következményekkel

Országos napilapok hirdetési felületein keresztül fordul a kormányhoz az Energia Klub a Zöld Beruházási Rendszer pályázatainak ügyében. A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a pályázatok késlekedése jelentős negatív gazdasági következményekkel jár.

VG Online

A téma fontosságára való tekintettel, egyfajta „végső eszközként” választottuk a hirdetési formát, mivel még mindig kérdéses a sorsa a nemzetközi kvótakereskedelemből befolyt 28,2 milliárd forintnak, amelyet kötelezően éghajlatvédelmi beruházásokra kell fordítani - áll a szervezet szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. 

A kormány tavaly ősz óta ígéri a lakossági és közintézményi támogatások odaítéléshez szükséges pályázatok kiírását, ami máig nem történt meg. Emiatt közel százezer, idénre tervezett energiahatékonysági és megújulós beruházás megvalósulása válik kétségessé. A kiszámíthatatlan piaci körülmények között munkahelyek kerülhetnek veszélybe és vállalkozások szűnhetnek meg - állítja az Energia Klub.

"Ezért arra kérjük a kormányt, hogy a lebegtetés helyett jelöljön meg végső időpontot, amivel minden érdekelt számolni tud, vagy ismerje el: a Zöld Beruházási Rendszer pályázatai idén már nem kerülnek kiírásra!" - írja a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!