Hírek

2009.06.06. 13:12

Kajak-kenu Vk, Szeged: Kucsera csak B döntős 1000 m-en

Kucsera Gábor a negyedik legjobb idővel is csak a B döntőbe tudta kvalifikálni magát K-1 1000 m-en a szegedi MOL kajak-kenu Világkupa-versenyen, s mivel a másik hazai induló sem végzett középfutamában az első három között, a szám szombat délutáni fináléjában nem lesz magyar hajó.

mti

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi milánói Európa-bajnokságon ezüstérmes Kucsera jól teljesített szombat délelőtt, de a hajrát már nem bírta, így futamában - ahonnan az első három jutott tovább - csak a negyedik lett. Később kiderült, hogy ez volt a legerősebb futam, a magyar kajakos pedig összesítésben a negyedik legjobb időt lapátolta. Holpert Ervin hozzá hasonlóan csak a "kisdöntőben" szerepelhet. A férfi kajak párosok 1000 m-es versenyében hazai szempontból már jobban alakultak a dolgok: Gönczy Gábor és Kökény Roland megnyerte középfutamát, így készülhet a döntőre.

A másik magyar egység, Petrovics Máté és Kugler Attila ötödik lett, így ők a B fináléban folytathatják. Női K-1 1000 m-en Bara Alexandra, illetve az utóbbi napokban betegeskedő és elmondása szerint még mindig nem teljesen egészséges Benedek Dalma is könnyed evezéssel jutott tovább a délutáni döntőbe. A legrövidebb távon, 200 m-en nyolc magyar hajó volt érdekelt a szombat délelőtti középfutamokban, közülük Gyertyános Gergely, Dombi Rudolf, Vad Ninetta (mindhárom K-1), Bozsik Attila (C-1), a Sarudi Pál, Volein Viktor (C-2) és a Hegyi Zomilla, Vad (K-2) duó, valamint a Kadler Viktor vezette férfi kajaknégyes biztosította a helyét a vasárnap délelőtti végjátékban. A többi magyar egység már a pénteki előfutamokból kvalifikálta magát a két táv döntőibe, vagy a kevés nevező miatt csak a fináléban kell vízre szállnia. A szegedi Vk-ra 36 ország 450 versenyzője nevezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!