Hírek

2009.06.09. 10:44

Jogerősen is börtönbüntetésre ítélték az anyját túszul ejtő férfit

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában annak a férfinak a büntetését, akit korábban öt év börtönbüntetéssel sújtottak, amiért túszul ejtette édesanyját tavaly Kökényben.

mti

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság korábbi ítéletét és a vádlottat terrorcselekmény elkövetésében mondta ki bűnösnek. A tényállás szerint a ma 31 éves férfi tavaly április 13-án azzal hívta fel a mentőket, majd a rendőrség ügyeletét, hogy fogva tartja édesanyját, szabadon engedéséért cserébe pedig Oroszlányban, volt élettársánál lakó kislányait akarja látni, húsz percen belül.

Amikor megértette, hogy követelése ilyen rövid időn belül teljesíthetetlen, egy hatvan centiméter átmérőjű pizzát és két liter kólát kért. A Nemzeti Nyomozó Iroda és a baranyai rendőrség közös akciójában a Zengő beavatkozó alosztály tagjai a helyszínen rávették az elkövetőt arra, hogy dobja el a kését és adja meg magát.

A támadót ezt követően őrizetbe vették, és eljárás indult ellene. Később kiderült, hogy a férfi nyugtatókat szedett be és alkoholt is fogyasztott, így közepes fokban korlátozva volt abban, hogy felismerje cselekedetei súlyát. Makai Lajos bíró a jogerős ítélet indoklásában hangsúlyozta: "különböző vágyaink kielégítésének nem ez a módja. A vádlott rossz döntést hozott, s ez öt évébe került".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!