Hírek

2009.06.13. 13:31

Fodor lemondása már mától érvényes

Már most szombattól érvényes Fodor Gábor lemondása az SZDSZ elnöki posztjáról - legalábbis ezt nyilatkozták név nélkül az SZDSZ országos tanácsának (ot) ülésén részt vevő párttagok az MTI-nek.

MTI

Többen is azt mondták, hogy a pártelnök az egyik hozzászóló pontosító kérdésére válaszolva azt felelte az ülésteremben, hogy szombattól érvényes a lemondása, és júliusban új elnököt kell választani. (A párt alapszabálya értelmében 30 napon belül kell az új elnököt megválasztani.)

Az MTI információi szerint több felszólaló is kérte a pártelnököt, hogy ne mondjon le, mert ebben a helyzetben a felelősségvállalást "a rendezett átadás" jelentené. Fodor Gábor múlt hét vasárnap este az európai parlamenti választások eredményének ismeretében jelentette be, hogy hétfőn felajánlja lemondását a pártelnöki posztról.

Az országos tanácsnak a párt ügyvivő testületének pénteki felkérése alapján most arról kellene döntenie, hogy mikor tartsanak küldöttgyűlést, amelyen megválasztják az új elnököt és az ügyvivő testület tagjait. Az ügyvivő testület pénteki ülésén a júliusi és a szeptemberi időpontok merültek fel, az utóbbit többen támogatták, de hivatalos döntés nem született.

Gusztos Péter azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ülésen bejelentette, a párton belüli tisztújítás másnapján lemond frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Véleménye szerint ugyanis az országgyűlési képviselőcsoportban is új vezetést kell választani, és az új pártelnöknek lehetőséget kell adni arra, hogy ő jelölhesse ki a frakció új vezetőit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!