Hírek

2009.05.04. 15:38

Visszakapta a Draskovicsnak küldött rendőrcsizmát Balog Zoltán

Át akarta adni a Szabadság Kör Jogtipró-díját (egy rendőrcsizmát) az emberi jogi bizottság fideszes elnöke a parlamentben az igazságügyi és rendészeti miniszternek, ám Draskovics Tibor nem volt a teremben.

KlubRádió

Balog Zoltán így úgy döntött, átadja a rendészeti államtitkárnak, ám Juhász Gábor nem vette át és nem fogott kezet Balog Zoltánnal, mi több a teremszolgákkal visszaküldette a csizmát „feladónak”.

Balog Zoltán szerint tényként közlik, hogy a romagyilkosságok rasszista indíttatásúak voltak. Mindehhez hozzáteszik a Magyar Gárda félelemkeltő tevékenységét és belekeverik a legnagyobb ellenzéki pártot és hazánk máris egy fasiszta ország, és csak azért nincs így, mert létezik az MSZP és az SZDSZ. Sokan erre reagálva bekiabálták, hogy „így is van” - számol be a klubRádió

Ezzel szemben Balog Zoltán szerint az MSZP-SZDSZ kormányzat hibája, hogy itt tart az ország, a rendőrség hibája, hogy a romákkal szembeni támadásoknak nincs meg az elkövetője.

Balog Zoltán egy lapon említette meg Szögi Lajos esetét, a Marian Cozma-gyilkosságot, a tiszalöki áldozatot, a tatárszentgyörgyi esetet és a kiskunlacházi gyilkosságot. Hangsúlyozta: nem fogadják el a Magyar Gárda tevékenységét sem.

Válaszában az államtitkár azt mondta: ha a Fidesz lépést akar tenni, hogy ne erősödjön a szélsőjobboldal, akkor ki kellene rakni a képviselőiket az önkormányzatokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!