Hírek

2009.05.19. 13:47

Szlovákia felé kacsingat a balassagyarmati kórház

Szlovákiából bővítené betegkörét kapacitásának jobb kihasználása érdekében a balassagyarmati kórház.

nport.hu/MTI

A balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház likviditási helyzetének megőrzése és szabad kapacitásának lekötése érdekében készítheti elő a szerződést a nagykürtösi kórházzal, illetve a szlovákiai egészségügyiellátás-szervezővel, hogy a Nógrád megyei városban is el lehessen látni a szlovákiai lakosokat - közölte Szabó Géza főigazgató. Hozzátette: ehhez hozzájárulását adta a fenntartó városi önkormányzat - írta az nport.hu az MTI cikke alapján.

A főigazgató hangsúlyozta: az elképzelés csak akkor válhat majd konkréttá, ha megjelenik az egészségügyi ellátásra vonatkozó, határ menti együttműködést lehetővé tevő pályázat. Egyelőre nem tudni, hogy milyen szakmákban lesz reális az együttműködés, és hogy a két ország szakminiszterei milyen megállapodást kötnek a keresztfinanszírozásról.

A nyugat-nógrádi városban vannak Szlovákiában élő diákok és munkavállalók is, de mint Szabó Géza elmondta, ellátásuk nem számottevő, és a jelenlegi szabályozás szerint csak a sürgősségi esetekre terjedhet ki. A dr. Kenessey Albert Kórház évente 18 ezer fekvő, és mintegy 300 ezer járó beteget lát el.

nport.hu/MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!