Hírek

2009.05.06. 07:14

Medián: A többségnek nem tetszik Bajnai intézkedése

A Medián közvélemény-kutatása szerint az emberek többsége elismeri, hogy az ország gazdaságának szüksége van a Bajnai-csomag megszorításaira, de a többségnek nem tetszenek az intézkedések - írja a szerdai Népszabadság.

Népszabadság - Origo

A Bajnai-kormány kiadáscsökkentő és adórendezési tervei között vannak ugyan népszerű elemek, de nagyobbik részük nem nyerte el a választók többségének tetszését - derül ki a Medián közvélemény-kutatásából, melyet a Népszabadság megbízásából készítettek a program bejelentése után egy héttel. Csaknem minden második megkérdezett mondta azt, hogy a tervezett intézkedéscsomag nagyon rossz hatással lesz saját háztartásának az életszínvonalára, és az emberek másik bő negyede számol további kedvezőtlen hatásokkal - olvasható a napilap szerdai számában, melyet a origo.hu idéz.

Elsősorban a pártszimpátia határozzák meg, hogy ki mennyire ért egyet az egyes javasolt intézkedésekkel. A Fidesz-szavazók szinte minden javaslatot elutasítanak, míg az MSZP-sek a csomag többségét támogatják. Számít a pártszimpátián túl az egyéni érdek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!