Hírek

2009.05.29. 10:00

Fodor: Nem a Jobbikra építettük az SZDSZ kampányát

A belpolitikában is arra törekszünk, hogy a harmadik erő pozícióját megerősítsük. Magyarországon is megjelent ugyanis a szélsőjobboldal, és fennáll a veszélye, hogy a Haider-féle Ausztria sorsára jussunk, márpedig a nemzetközi kiközösítés óriási károkat okozna hazánknak.

Népszabadság

Ezért még erőteljesebben, öntudatosabban kell fellépnünk a befogadás és az együttműködés mellett, a kirekesztéssel és a gyűlöletkeltéssel szemben – mondta Fodor Gábor a Népszabadságnak adott interjújában.

Az SZDSZ elnöke szerint az európai parlamenti választásnak kettős tétje van. Az EP párttömörülései közül a liberálisok családja a harmadik legerősebb a maga tizennégy százalékával. Ez azt jelenti, hogy a liberálisok nélkül semmilyen fontos döntést nem hozhat az EP-ben egyik oldal sem, ha úgy tetszik, a liberálisok a mérleg nyelve.

Arra a kérdésre, jó ötlet volt-e a Jobbikra építeni az EP-választási kampányt, Fodor úgy válaszolt: Nem a Jobbikra építettek, hanem az európai értékekre, amelyeket az SZDSZ mindig következetesen képviselt. Az árpádsávosok ezeknek az értékeknek az ellenpólusaként jelentek meg, egyértelművé akarják tehát tenni, ma még van választás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!