Hírek

2009.05.27. 14:42

Felfüggesztették a legkapósabb pályázatot

Bár az utolsó pillanatig folyt a lobbizás a folytatásért, végül felfüggesztették a legnépszerűbb EU-s gazdaságfejlesztési pályázatot.

VGO

A GOP-2009-2.1.1/A jelű, automatikus pályázaton mikro-, kis- és középvállalkozások indulhattak, elsősorban technológiafejlesztésre igényelhettek akár 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gazdaságfejlesztési ügyekben illetékes irányító hatóságának minapi döntése visszamenőlegesen május 21-i hatállyal lépett életbe, nyilván azért, mert többszörösen kimerült a támogatási keret. 

"A 2007-13-as időszak idei legnépszerűbb gazdaságfejlesztési kiírásánál a benyújtott vállalkozói támogatási igények az egész évre meghirdetett 18 milliárd forintos keret csaknem háromszorosára rúgnak" - indokolta a döntést a pályázatokat kezelő Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG Zrt.).

A pályázat népszerűségében nyilvánvalóan szerepet játszottak a megváltozott  - a válság hatására enyhített - pályázati feltételek. A 2007-ben bevezetett pályázati formánál a korábbiaknál sokkal egyszerűbb és gyorsabb eljárás vonzerejére jellemző, hogy a vállalkozások az első évben 1000, 2008-ban több mint 1400, idén május közepéig 2000 pályázatot nyújtottak be erre a kiírásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!