Hírek

2009.05.06. 14:18

Bombariadó és hibás feladatlapok a mai érettségin

Egy iskolában bombariadó, míg további négy intézményben nyomdai hibás feladatlapok miatt volt kisebb fennakadás a szerdai történelem-írásbeliknél, rendkívüli intézkedést azonban nem kellett hozni - közölte az MTI kérdésére az Oktatási Hivatal elnöke.

MTI

Egy pécsi iskolában bombariadóval próbálták megzavarni a vizsgát, de az alapos iskolai előkészületek, előzetes átvizsgálások után a vizsgázó diákokat végül nem érintette az esemény - számolt be az esetről Bakonyi László. Négy intézményben az egyik feladatlap esetében - az emelt szintű vizsga 2. részében - a jó példányok között nyomdai hibás, azaz rosszul tűzött feladatlapok is voltak.

Az egy budapesti és a három vidéki helyszínen gondoskodtak a hiányzó feladatalapok cseréjéről. Az írásbeliző diákok emiatt minden helyszínen megfelelő időhosszabbítást kaptak a feladatlapok kitöltésére. A történelemvizsgák végül mindenütt szabályosan lezajlottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!