Hírek

2009.05.20. 07:44

Az SZDSZ miért a nyolc évfolyamos gimnáziumokat szüntetné meg?

A volt oktatási miniszter Sándor Klárával együtt jegyzett törvényjavaslata szerint 2010 szeptemberében már nem lehetne az általános iskola ötödik osztályában nyolcosztályos gimnáziumi osztályt indítani.

Népszabadság

Megszüntetné a nyolc évfolyamos gimnáziumokat Magyar Bálint. A volt oktatási miniszter és szabaddemokrata képviselő-társa, Sándor Klára által jegyzett törvénymódosítási javaslat szerint a nyolc évfolyammal működő gimnáziumokat át kellene szervezni: a 2010-2011-es tanévtől már nem indíthatnának ilyen új ötödik osztályt (az ebben az iskolatípusban addig megkezdett tanulmányok változatlan formában befejezhetők lennének) - számol be a Népszabadság.

A rákövetkező tanévtől a 12 évfolyamos iskolákban már az ötödik évfolyamon is - a teljes tanítási időkeretben - a nem szakrendszerű oktatást kellene megszervezni. A különböző szaktantárgyak helyett az alapkészségek - írás, olvasás, számolás - erősítését kellene folytatni a felső tagozatban is a hatodik osztály végéig.

Magyar Bálint elképzelései nem újkeletűek. Kérdés, miért csupán az egyébként a diákok négy százalékát oktató nyolc évfolyamos gimnáziumokat szüntetnék meg, s hagynák érintetlenül a 6+6-os iskolákat. Valószínűleg ezt tartják a jó szerkezetnek - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!