Hírek

2009.04.02. 07:42

Lendvai, Kiss vagy Szekeres? Ki lesz az MSZP új elnöke?

Főként Lendvai Ildikót, Kiss Pétert és Szekeres Imrét látnák szívesen pártelnökként a különböző megyék szocialista politikusai és küldöttei az MTI-hez eddig beérkezett tíz állásfoglalás alapján.

MTI - inforadio.hu

A Borsod megyei szocialisták leginkább Lendvai Ildikó pártelnökké választását javasolják. Gúr Nándor megyei elnök az MTI-nek elmondta: szerda este a párt megyei szervezetének vezetői, országgyűlési képviselői és tisztségviselői értekeztek - számol be az inforadio.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökség által összehívott - a kongresszusi küldöttek és a helyi pártszervezetek vezetőinek bevonásával megtartott - megbeszélés keretében lezajlott szimpátiaszavazáson Szekeres Imre kapta a legtöbb szavazatot - közölte Iváncsik Imre megyei elnök. A szavazáson Kiss Péter és Lendvai Ildikó is kapott voksokat, de a honvédelmi miniszter támogatottsága "kiemelkedő volt" - tette hozzá a politikus.

A Tolna megyei kibővített pártelnökség a jelölőbizottság számára három jelöltet - Lendvai Ildikót, Szekeres Imrét, és Kiss Pétert - javasol országos pártelnöknek, de közülük a megye túlnyomó többsége a frakcióvezetőt támogatja.

Komárom-Esztergom megye MSZP küldötteinek többsége Lendvai Ildikó pártelnökké választását támogatja, de kapott jelölést Kiss Péter, Szekeres Imre és Mesterházy Attila is - mondta el szerdán este a rendkívüli megyei küldöttgyűlés után Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke.

Az MSZP Békés megyei elnöksége az országgyűlési képviselőivel és kongresszusi küldötteivel szerda este tartott kibővített ülésén úgy döntött: a jelölő bizottság számára szintén Lendvai Ildikót, Kiss Pétert és Szekeres Imrét javasolják - erről Varga Zoltán megyei elnök tájékoztatta közleményben az MTI-t.

Kiss Pétert és Lendvai Ildikót is támogatják lehetséges elnökjelöltként a Zala megyei szocialisták - közölte a szimpátiaszavazás eredményét Baracskai József megyei elnök szerda este.

A Somogy megyei szocialisták Lendvai Ildikó jelenlegi frakcióvezetőt szeretnék pártelnöknek. Erről Kolber István, a párt megyei elnöke tájékoztatta szerda este az MTI-t az elnökség kongresszusi küldöttekkel kibővített ülését követően.

A fővárosi szocialisták már kedden állást foglaltak. Közleményük szerint Lendvai Ildikót, Kiss Pétert és Szekeres Imrét is alkalmasnak tartják pártelnöknek, ezért azt javasolják, hogy mindhárman vegyenek részt a megmérettetésben.

Bajnai Gordon támogatása mellett is állást foglaltak a Jász-Nagykun-Szolnok, a Tolna, a Komárom-Esztergom, a Békés, a Hajdú-Bihar megyei és a fővárosi szocialisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!