Hírek

2009.03.30. 14:47

Szívelégtelenség okozta Ocskay Gábor halálát

Heveny szívelégtelenség okozta ifj. Ocskay Gábor múlt keddi halálát - jelentette be hétfőn az elhunyt jégkorongozó édesapja

mti

Heveny szívelégtelenség okozta ifj. Ocskay Gábor múlt keddi halálát - jelentette be hétfőn az elhunyt jégkorongozó édesapja, id. Ocskay Gábor. A gyászoló édesapa, aki egyben az Alba Volán szakosztály-igazgatója, a boncolást végző szakembertől azt az egy mondatot kapta írásban, hogy heveny szívelégtelenség miatt állt be a halál.

Megjegyezte: az orvosok arról is tájékoztatták, ilyen tragédiák bárkivel megtörténhetnek, nem csak élsportolókkal. "Heveny szívelégtelenség esetén három-négy percen belül kell érkeznie a segítségnek, különben bekövetkezik a halál. Függetlenül az életviteltől, kortól" - tette hozzá id. Ocskay.

Kitért rá, hogy fia emlékére olyan alapítványt hoznak létre, amely fiatal jégkorongozókat és beteg gyerekeket, illetve gyerekek kezelését végző kórházakat, klinikákat támogat. A sportoló hagyatékának egy részét elárverezik, az ezekből befolyó összeget is az alapítvány kapja. A jövőben rendszeresen szerveznek majd Ocskay  Gábor emléktornát.

"Szeretném megköszönni az orvosoknak, Papp Lajos szívsebésznek, a csapatnak, hogy végig kiálltak Gábor mellett. Fiamnak a hoki volt az élete, ha ezt elveszik tőle akkor, amikor kiderült a szívproblémája, biztosan összetört volna. Emlékét őrizzük békében!" - utalt arra id. Ocskay Gábor, hogy a 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége ellenére fia négy hónapos kihagyás után, több eltanácsolást követően végül engedélyt kapott a sportolásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!