Hírek

2009.03.25. 12:55

Felmentették a lőszerrel visszaélés vádja alól a Hír TV riportét

Bűncselekmény hiányában jogerősen mentette fel a lőszerrel visszaélés vádja alól a Hír TV riporterét a Fővárosi Ítélőtábla szerdán

BAMA

Bűncselekmény hiányában jogerősen mentette fel a lőszerrel visszaélés vádja alól a Hír TV riporterét a Fővárosi Ítélőtábla szerdán - közölte az MTI-vel Futó Barnabás ügyvéd, az újságíró védője.

Császár Attila 2006 szeptemberében a tévészékház ostromáról tudósított, amikor lőszert kapott egy ismeretlentől. A táskájába tette, és megfeledkezett róla. Az év október 2-án, a Parlamentbe ment egy miniszterelnöki sajtótájékoztatóra, amikor a ruházata átvilágításakor megtalálták nála. A riporter a lőszer tartására engedéllyel nem rendelkezett, ezért indult ellene büntetőeljárás lőszerrel való visszaélés miatt.

Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007 májusában a riporter bűnösségét mondta ki, és megrovásban részesítette. Másodfokon, tavaly szeptemberben, a Fővárosi Bíróság társadalomra veszélyesség hiányában felmentette Császár Attilát, az  ügyészség azonban fellebbezett, így került harmadfokon a Fővárosi Ítélőtáblára az ügy, ahol szerdán, immár jogerősen is felmentették a Hír TV riporterét bűncselekmény hiányában.

Császár Attila korábban a bíróság előtt elmondta: a szeptemberi Szabadság téri események élő közvetítésekor a helyszínen adták a kezébe a lőszerhüvelyt és a lőszert, amelyeket az adásban be is mutatott, de hangsúlyozta, hogy nem tudta: éles lőszer volt-e vagy vaktöltény.

A Fidesz 2006. november 23-án tartott konferenciáján Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy Császár Attila a Magyar Televízió székházánál talált éleslőszerhüvelyt. A képviselő szerint ez azt bizonyította, hogy éles lőszerrel lőttek a Szabadság téren.

Az MTV-székház 2006-os ostromáról készített nyilvános rendőrségi jelentés szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán, saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!