Hírek

2009.03.28. 09:33

Csata indul! Megkezdődött az MSZP ülése

Megkezdődött az MSZP országos elnökségének ülése a kormányfőjelölésről szombat reggel Budapesten. Az MTI információi szerint az elnökségen belül két tábor alakult ki: az egyik támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét, a másik kitartana Takács János jelölése mellett, és ha ez nem működik, akkor inkább az előre hozott választások mellett tenné le a voksát.

MTI

Péntek délelőtt az MSZP több vezető politikusa is azt mondta újságíróknak, hogy lesz kormányfőjelölt.

Az elnökség Takács Jánost, az Electrolux Lehel vezérigazgatóját javasolta miniszterelnöknek. Az SZDSZ ügyvivői testülete - sajtóhírek szerint - 8:3 arányban vetette el Takács János jelölését. Fodor Gábor, a liberálisok pártelnöke pedig bejelentette, az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését. Péntek délután ismét összeült az MSZP elnöksége, amely után Bárándy Gergely elnökségi tag azt mondta, nem értik, de tudomásul veszik az SZDSZ döntését.

Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt mondta péntek este: az MSZP-nek új elnököt kell választania, Gyurcsány Ferencnek pedig ki kell vonulnia a politikai folyamatokból. A válságot kezelni képes kormányfő személyének keresése március 21-én kezdődött: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP tisztújító kongresszusán meglepetésre új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!