Hírek

2009.03.31. 13:47

Bajnai csak megválasztása után beszél a kormánytagokról

Csak parlamenti megválasztását követően beszél kormányának tagjairól Bajnai Gordon, aki kedden nyilatkozott Budapesten újságíróknak.

MTI

A miniszterelnök-jelölt a Parlamentbe érkezőben arra a kérdésre, meg tudja-e erősíteni, hogy megállapodott az MSZP-frakcióval arról, hogy az öt kulcsminisztérium élére ő választja ki a vezetőket és nem pártpolitikust jelöl, azt mondta, később szeretne ezzel kapcsolatban bejelentéseket tenni.

Annyit azonban hozzátett, hogy "szigorú" feltételei voltak. Bajnai Gordon elmondta, azt gondolja, ha megválasztják a Parlamentben, s a szavazás megerősíti a pozícióját, akkor kell majd az új kormánnyal kapcsolatban bejelentéseket tennie.

Az MSZP megyei vezetőinek és a pártvezetésnek a reggel kezdődő megbeszélése dél körül ért véget, a távozók egyike sem kívánt nyilatkozni. Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, alelnöke kedd reggel azt mondta, Bajnai Gordon kormányfőként öt minisztérium élére külső személyt állítana. Az MSZP-s politikus arra a kérdésre, hogy Bajnai Gordon az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként kikkel képzeli el az új kormányát, úgy fogalmazott: "alapvetően azt mondta Bajnai Gordon, hogy van olyan öt kulcstárca, ahol mindenféleképpen külső emberrel szeretné feltölteni ezt az öt pozíciót".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!