Hírek

2009.02.10. 09:53

Raffael Sándor szúrta szíven Cozmát

Raffael Sándor volt az, aki szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót - hangzott el hétfőn, a Magyar Televízió esti híradójában. Egy román tévétársaság közzétette a veszprémi szórakozóhely biztonsági kamerájának felvételeit.

mti

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] A Marian Cozma halálát okozó szúrásról nem, csak a szórakozóhelyen belül történtekről áll rendelkezésre videófelvétel. (A biztonsági kamera felvétele)
[/caption]Az MTV egy másik műsorában közölték: a rendőrség várhatóan kedden kezdeményezi, hogy a bíróság adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a még szökésben lévő Sztojka Iván ellen "Raffael Sándor az elkövető, aki maga a szúrást végrehajtja" - mondta el Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Híradóban. Az MTV Kékfény című műsorában egy kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: a halált okozó szúrásról nem, csak a szórakozó helyen belül történtekről áll rendelkezésre felvétel.

A korábban közölteket árnyalva arról beszélt: noha azzal számoltak, hogy másfél-két héten belül kiadhatják Ausztriából a két, alig egy napja elfogott gyanúsítottat, "három hét azért minimum el fog telni" a kiadatásig
 Három férfit gyanúsít a rendőrség a veszprémi kézilabdások megkéselésével, közülük kettőt Ausztriában elfogtak. A bűncselekmény két gyanúsítottját a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt az osztrák rendőrök vették őrizetbe Ausztriában az A2-es autópályán, nemzetközi körözés alapján. Kiadatásukban a grazi igazságügyi szervek járnak el. A harmadik gyanúsítottat, Sztojka Iván enyingi lakost még körözik, elfogására külön nyomozócsoport alakult.

Az MKB Veszprém román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban szúrták szíven a veszprémi Patrióta Lokál előtt. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett az összetűzés során.

Az MTV Kékfény című műsorában Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője úgy nyilatkozott: a Marian Cozma halálát okozó szúrásról nem, csak a szórakozó helyen belül történtekről áll rendelkezésre videófelvétel. "Raffael Sándor az elkövető, aki maga a szúrást végrehajtja" - mondta el ugyanakkor az osztályvezető. A román Antena 3 televíziótársaság megszerezte a veszprémi Patrióta klubban működő biztonsági kamera felvételeit. A képeken jól látszik, amint a vélt elkövetők lemennek a szórakozóhelyre, s az is, hogy később a vendégek közül többen pánikszerűen menekülnek. Köztük van Marian Cozma is, akinek csíkos pólóján már ekkor, tehát a bárból kifelé menet vérnyomok látszanak.

Visszavonultatják Cozma mezszámát

Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata visszavonultja a vasárnap hajnalban meggyilkolt Marian Cozma mezszámát. Ez azt jelenti, hogy soha senki nem játszhat 8-asban a veszprémi együttesben. Hajnal Csaba, a klub ügyvezető igazgatója elmondta: most mindenkinek mielőbb össze kell szednie magát a sokkból, mert vasárnap fontos Bajnokok Ligája-mérkőzés következik. „Még minden annyira felfoghatatlan. Most vitték el Cozma holttestét a Veszprém Arénától. Az biztos, hogy visszavonultatjuk a mezt és az is, hogy rendezünk majd emlékmérkőzést” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!