Hírek

2009.02.02. 14:58

Phelps miatt sajnálkoznak az Egyesült Államok sportszövetségei

Michael Phelps, a pekingi játékok sztárja marihuána szívására alkalmas pipát használt

BAMA

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága, Doppingellenes Ügynöksége (USADA), valamint Úszószövetsége is sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy Michael Phelps, a pekingi játékok sztárja marihuána szívására alkalmas pipát használt, ugyanakkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak elég a versenyző bocsánatkérése.

A kínai fővárosban nyolc aranyéremmel rekordot felállított fenoménról a News of the World című brit lap közölt egy képet, amelyen pipázik. A lap nem állította, hogy az úszó marihuánát szívott volna, ám jelezte: az eszközt általában kábítószer szívására használják. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől, és hangsúlyozta: többet nem fordul elő az eset.

Travis Tygart, az USADA vezetője szerint Phelps irtózatosan rosszul döntött, és viselkedésével becsapta a világot. Hozzátette: a "fű" fogyasztása versenyen kívül nem tiltott, ugyanakkor ha az illető fennakad a szer miatt a doppingellenőrzésen, akkor minden felelősséget vállalnia kell.

Az úszószövetség kiemelte, az olimpiai bajnokok példaképek, akikre felnéznek az emberek. Különösképpen a fiatalok, akiknek álmaik vannak. "Reméljük, Michael tanul ebből az incidensből, és továbblép a jó irányba" - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!