Hírek

2009.02.17. 08:57

Nem indítanak bűnvádi eljárást Michael Phelps ellen

Bizonyítékok hiányában nem indítanak bűnvádi eljárást a pekingi olimpia nyolcszoros úszóbajnoka, Michael Phelps ellen, akivel szemben kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt folytattak vizsgálatot a hatóságok.

mti

Phelps ellen azután indított vizsgálatot Dél-Carolinában a Richland megyei rendőrség, hogy a News of the World című brit lap  közölt egy fotót, amelyen a sportoló egy marihuána fogyasztására  alkalmas vízipipát tart a szájához. Az írás szerint a fotó tavaly novemberben készült, amikor Phelps váratlanul megjelent a  dél-karolinai egyetem diákjainak házibuliján. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől.

Leon Lott richlandi rendőrfőnök a vizsgálat lezárása után, helyi idő szerint hétfőn közölte, hogy nincs elegendő bizonyíték a bűnvádi  eljárás elindításához. "Alaposan megvizsgálva az ügyet, nem gondoljuk azt, hogy van elég bizonyítékunk a bűnvádi eljárás elindítására bárki ellen, aki részt vett a novemberi partin" - mondta Leon Lott richlandi rendőrfőnök, hozzátéve, hogy Phelps valóban amerikai hős, de ettől még be kell tartania a törvényeket. Lott kijelentésére reagálva Phelps tudatta közleményében, hogy az eset "fontos lecke" volt számára. "Ez hiba volt, nem követem el még egyszer" - mondta a 23 éves Phelps, aki sportteljesítményével elkápráztatta az egész világot.

Az úszófenomén megköszönte családjának és szurkolóinak a támogatást, és fogadkozott, hogy továbblép az ügyön, folytatja az edzéseket. A versenyzéssel azonban még várnia kell, mert február elején az amerikai úszószövetség a sajtófotó miatt három hónapra  felfüggesztette versenyjogát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!