Hírek

2009.02.12. 13:01

Nadal üldözöttnek érzi magát doppingügyben

A tenisz nagy árat fizet azért, hogy olimpiai sportág és a játékosok az új doppingellenőrzési szabályok miatt úgy érzik magukat, mint a bűnözők - véli Rafael Nadal, a férfiak világranglistájának éllovasa.

mti

A férfitornákat szervező ATP és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tavaly aláírt együttműködésének következtében idén  már jóval szigorúbbak a tiltó-korlátozó rendelkezések, mint korábban. „Szerintem nem sportszerű így üldözni a játékosokat” - mondta a rotterdami tornán szereplő spanyol sztár. Az év elejétől a világranglista első ötven helyezettjének minden  nap meg kell jelölnie egy órát, amikor elérhető a  doppingvizsgálatra, Nadal - a brit Andy Murray-vel és a francia Gilles Simonnal vállvetve - azonban ellenzi az új rendszert.

„Úgy érzed magad tőle, mintha bűnöző lennél. Még az anyám sem tudja mindig, hogy hol vagyok. Nagyon nehéz előre meghatározni, hogy  holnap egy bizonyos órában hol is leszek majd” - fogalmazott Nadal. Az ellenőrzés szigorítása annak a következménye, hogy a tenisz  ötkarikás sportág, a tavaly Pekingben aranyérmes spanyol csillag  azonban nem tudja, megéri-e az áldozat.

„Természetesen a jövőben is szeretnénk szerepelni az olimpián, de azt hiszem, nem akarunk ekkora árat fizetni ezért. Én vagyok a  ótiszta, sportszerű küzdelem legnagyobb harcosa, de valahogy máshogy kellene a célt elérni” - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!