Hírek

2009.02.11. 19:29

Minimálbeszerzés az MTV székházfelszerelésére

A legszükségesebb berendezésekre szorítkozó közbeszerzési eljáráson szerzi be az új székház egyes eszközeit a Magyar Televízió (MTV) azt követően, hogy nem érkezett ajánlat a gyártóbázis teljes felszerelésére - értesült az MTV-t felügyelő közalapítvány egyik név nélkül nyilatkozó tagjától szerdán a távirati iroda.

mti

Közlése szerint így maximum nettó 1,2 milliárd forintból szerzik be a két éve még 6-8 milliárdosra becsült beruházás azon elemeit, amelyek nélkül nem tudnák elkezdeni a normális működést Óbudán; azt tervezik, hogy egy központi kapcsolótermet és egy adáslebonyolítót szereznek be ilyen módon. Egy másik, ugyancsak neve elhallgatását kérő kuratóriumi elnökségi tag úgy nyilatkozott: ezzel a megoldással még van esély arra, hogy tartsák a korábbi ütemtervet, és nyáron visszaadják a tulajdonosnak a most használt, Szabadság téri székházat.

Az MTV 2007. december 13-án, az Európai Unió hivatalos lapjában tette közzé közbeszerzési hirdetményét komplett IT alapú, HD minőségű televíziós műsorgyártó rendszer tervezésére, szállítására, beszerelésére, üzembe helyezésére, tesztelésére, továbbá a  próbaüzem, az oktatás, a karbantartás és a terméktámogatás tárgyában. A pályázaton induló két cég és két konzorcium közül három ajánlattevő - a Synergon Informatikai Nyrt., az Albacomp  Számítástechnikai Zrt., majd a Rexfilm Kft., a KÉSZ Zrt. és a Somos  Video Kft. alkotta konzorcium - megoldási javaslatát érvénytelennek  minősítették, így ezeket az eljárásból kizárták. Végül csak a NAVIGATOR Informatikai Zrt., a Penna-Média Kft. és a Pro-Tech Stúdió  Kft. alkotta csapat maradt versenyben.

Kedd délutánig azonban a versenyben maradt egyetlen pályázó sem nyújtott be érvényes ajánlatot; a konzorciumnak "nem áll módjában  beadni kötelező érvényű ajánlatot", ugyanis nem képes az elvárt  módon finanszírozni a projektet - volt olvasható a nagyobbik köztévé  erről kiadott közleményében. Eredményes pályázat híján a köztévének a bérlőnek nyáron  visszaadandó Szabadság téri székházban használt eszközökkel kell  dolgoznia új gyártóbázisán; december eleji tájékoztatás szerint a  felújított 1-es és 2-es stúdióban november közepén megkezdték a  műsorgyártást, ám közvetítőkocsikkal továbbítják onnan az adást.

A legszükségesebb berendezésekre szorítkozó közbeszerzési eljáráson szerzi be az új székház egyes eszközeit a Magyar Televízió (MTV) azt követően, hogy nem érkezett ajánlat a gyártóbázis teljes felszerelésére - értesült az MTV-t felügyelő közalapítvány egyik név nélkül nyilatkozó tagjától szerdán a távirati iroda. mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!