Hírek

2009.02.18. 08:36

Elkülönítik a dohányzókat Szlovákiában

Szeptembertől külön helyiségbe kell ültetni a dohányzókat minden szlovákiai étteremben. Az erről szóló törvényt hétfőn fogadta el a pozsonyi parlament. Az elkülönítés nem vonatkozik a kávéházakra és a bárokra.

BAMA

Továbbra is engedélyezett lesz a dohányzás a szlovákiai vendéglőkben, de a vendéglátóhelyek tulajdonosainak fallal elválasztott külön helyiségeket kell kialakítaniuk a dohányzók és a nem dohányzók számára - erről a szlovák parlament döntött hétfői Pozsonyban.

A törvény szerint a dohányzók részére kialakított helyiség nem lehet nagyobb a nem dohányzó teremnél, és nem lehet a bejáratnál. A vendéglői illemhely bejáratának szintén a nem dohányzó részben kell lennie.

A törvény szeptemberben lép hatályba. Eredetileg a dohányzás teljes tilalmáról szóló javaslatot nyújtott be egy ellenzéki képviselő, de nem kapta meg a képviselők többségének támogatását. Végül a dohányzók és a nem dohányzók elkülönítése mellett döntöttek.

Az elkülönítés azonban nem vonatkozik azokra a vendéglátóipari egységekre, ahol nem szolgálnak fel ételt. A kávéházakban és bárokban szeptembertől sem lesz teljes dohányzási tilalom. Tilos lesz ugyanakkor a dohányzás a hivatalokban, a színházakban, a kiállítótermekben, az üzletházakban, a mozikban és a múzeumokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!