Hírek

2009.02.04. 16:30

Borkai: ne alakuljon cigány önvédelmi gárda!

Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester szerdai sajtótájékoztatóján felszólította a cigány önvédelmi gárda tervezett megalakításának kezdeményezőjét, Pádár Lászlót, hogy ebbéli szándékáról mondjon le.

mti

Az önkormányzat többségi Fidesz-frakciója felszólítja az MSZP-frakciót, hogy határolódjon el Pádár Lászlótól, aki MSZP-s képviselő a győri közgyűlésben - közölte Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető a sajtótájékoztatón. Hozzátette: a  Fidesz-frakció felkéri az MSZP-frakciót és a szocialista párt Győr városi szervezetét, hogy Pádár Lászlót vonja vissza a városi közgyűlésből és minden funkciójáról mondassa le. A polgármester szólt arról, hogy Pádár László terveiről a sajtóból értesültek. Nyilatkozatai szerint a gárda élére egy Győrött jól ismert börtönviselt embert állítanának. „Nem kérünk Győr városában ebből a kezdeményezésből” - szögezte le a polgármester.

Somogyi Tivadar hangoztatta: az önkormányzat Fidesz-frakciója felháborodással olvasta Pádár László sajtóban megjelent nyilatkozatait a cigány önvédelmi gárda megalakításának terveiről.  Ezzel összefüggésben rámutatott, az önkormányzati képviselő elsődleges feladata, hogy a városért dolgozzon, őrizze a város nyugalmát és ne pánikot és félelmet keltsen. Nem sokkal a sajtótájékoztató után Pádár László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke közleményben tudatta, hogy az általa kezdeményezett cigány önvédelmi gárda megalakítására tett javaslatát visszavonja. Ugyanakkor fenntartja egy erős érdekvédelmi szervezet megalakításának szükségességét, amely akár demonstrációkkal is meg tudja mutatni az erejét - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!