Hírek

2009.02.10. 08:23

Az MDF kizárta Balla György Somogy megyei elnököt

Az MDF kizárta soraiból Balla Györgyöt, a párt somogyi elnökét, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) alelnökét; az etikai bizottság döntéséről maga az érintett tájékoztatta hétfőn a távirati irodát.

mti

Balla György, a pártból korábban kizárt Almássy Kornél pártelnökké választását támogató megyei elnök annak kapcsán került  az érdeklődés középpontjába, hogy állítása szerint az MDF elnökválasztása előtti éjszaka elrabolták, és fogva tartották. Az  ügyben indított rendőrségi nyomozást az elmúlt napokban hosszabbítottak meg újabb két hónappal - közölte a politikus.  Továbbra is az MDF Somogy megyei elnökének tartom magam, rajtam kívül álló okok miatt nem tudtam megjelenni a párt etikai bizottságának ülésén - mondta Balla György az MTI-nek, miután hétfőn  kizárásnak körülményeiről és annak általa feltételezett okairól  tájékoztatta a megyei választmányt. Mint elmondta, fellebbezést  nyújt be, és lehetőséget akar kapni arra, hogy megjelenhessen az etikai bizottság előtt.

Egy január 27-i keltezésű, február másodikán kézhez kapott levélből értesültem, hogy kizártak a pártból. Állítólag előzőleg,  január 16-án feladtak számomra egy levelet, hogy jelenjek meg az etikai bizottság előtt, de ilyen tartalmú levelet nem tudtam átvenni, mert nem voltam otthon - mondta a politikus. Közlése szerint az MDF etikai bizottsága nem csak őt, de az IDF elnökét, Lasztovicza Gábort és két másik alelnökét is kizárta a  pártból.

Balla György tájékoztatása szerint, miután a megyei választmány  hétfőn meghallgatta őt, és a tagok vitatták az ellene hozott  döntést, határozatot hoztak, amelyben azt kérik az etikai  bizottságtól, hogy 15 napon belül küldje meg a megyei elnök kizárása során keletkezett iratokat - leveleket, határozatokat, tértivevényeket -, ezekből ugyanis kiderülhet, megfelelt-e az  alapszabálynak és a törvénynek a fegyelmi eljárás.

A somogyi politikus közölte: az indoklás szerint őt az IDF  decemberben megjelent, az MDF vezetőit bíráló közleménye miatt  zárták ki a pártból. A döntés Balla György szerint azért meglepő, mert noha azon az IDF gyűlésen több mint félszázan vettek részt, s egyetlen kivétellel  elfogadták a közleményt, csak hat embert marasztaltak el. A politikus úgy véli: kizárásának fő oka az, hogy az MDF elnökválasztási küzdelmében Almássy Kornélt támogatta Dávid Ibolya  pártelnökkel szemben.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!