Hírek

2009.02.20. 14:53

11 millió forintos nyomravezetői díj a kiskunlacházi gyilkosság ügyében

Bencze József országos rendőrfőkapitány tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel pénteken annak, aki érdemi információval szolgál a kiskunlacházi gyilkosság ügyében; Kiskunlacháza polgármestere már korábban felajánlott egymillió forintot a nyomravezetőnek.

BAMA

Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben. Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken úgy döntött, hogy - mivel a polgármester által felajánlott egymillió forintos nyomravezetői díj a mai napig nem hozott eredményt -, ezért további tízmillió forinttal megemeli a nyomravezetői díjat - közölte a rendőrség.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Az ügyben eddig 336 embert hallgattak ki
[/caption]

A közlemény szerint a főkapitány megállapította, hogy "az ügyben igen szakszerű és kiemelkedően nagy intenzitású munkavégzés folyik", a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 10 fős nyomozó csoportot állított fel. Pénteken további négy rendőrrel megerősítették a csoportot, és az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan segítik a PMRFK étékelő-elemző munkáját.

Az ügyben eddig 336 embert hallgattak ki, illetve számoltattak el, 92-től vettek DNS-mintát. Ez alapján 64 embert kizártak a potenciális elkövetői körből, további 28 DNS-minta vizsgálata folyamatban van. Ezen túlmenően 12 embernek a poligráfos vizsgálatára is sor került - közölte a rendőrség.

Bencze József kedden egy újságírói kérdésre elmondta, hogy több személy DNS-ét kell elemezni a kiskunlacházi gyilkosság nyomozásában, emiatt húzódik több hónapja a nyomozás. Bencze József már akkor jelezte, elképzelhető, hogy nyomravezetői díjat tűznek ki. A bűncselekmény után pár nappal Kiskunlacházán több mint háromezren gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen.

A művelődési háznál tartott rendezvényen, melyet a nagyközség önkormányzatának képviselő-testülete szervezett, Répás József (független) polgármester mondott beszédet, amelyben - bár még nem lehetett tudni, ki követte el a bűncselekményt - úgy fogalmazott: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból".

A tüntetésen felolvastak egy nyílt levelet, amelyet a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és más közjogi méltóságoknak fogalmaztak meg. Ebben az önkormányzat követelte a közbiztonság megerősítését, állandó rendőrőrs felállítását, valamint azt, hogy szigorúbban büntessék az erőszakos bűncselekmények elkövetőit. A gyilkosság után a közbiztonság megerősítésére térfigyelő kamerákat szereltettek fel a település forgalmasabb pontjain.

Pest megye rendőrfőkapitánya december végén azt mondta, hogy hamarosan eredmény várható az óriási közfelháborodást kiváltó kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében, de gyanúsítottat azóta nem nevezett meg a rendőrség.

Az ügyben eddig 336 embert hallgattak ki Az ügyben eddig 336 embert hallgattak ki -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!