Hírek

2009.01.22. 08:43

Sikeresen működik a lakótelep őrző brigád

Sikeresen működik Miskolc avasi lakótelepén a tavaly novemberben szolgálatba állt városőrség, a lakóknak megnövekedett a biztonságérzete

BAMA

Sikeresen működik Miskolc avasi lakótelepén a tavaly novemberben szolgálatba állt városőrség, a lakóknak megnövekedett a biztonságérzete, és továbbra is szükségesnek tartják a városőrök munkáját - közölte Káli Sándor (MSZP) Miskolc polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Városőrség létrehozását az indokolta, hogy a mintegy 40 ezer embernek otthont adó avasi városrészben megszaporodott a bűncselekmények száma.

Bár a rendőrség, a közterületfelügyelet, illetve a polgárőrség mindent elkövetett, és azóta is elkövet a bűnmegelőzésért, de az utóbbi időben a közösségi együttélés alapvető normáit semmibe vevő rendzavarás jelent meg a lakótelepen, amely indokolta a városőrség létrehozását - mondta a polgármester.

Közvélemény-kutatási adatra hivatkozva Káli Sándor közölte: a megkérdezettek 94 százaléka úgy véli, szükség van városőrségre, és amióta szolgálnak, megnőtt az ott élők biztonságérzete.

A városőrök folyamatos jelenlétének köszönhetően kevesebb lett a közlekedési szabálysértés, nagyobb a rend, a tisztaság, a közterületeken csökkent a bűncselekmények száma, visszaszorultak az éjszakai csendháborítások - mondta a polgármester.

Káli Sándor megfogalmazása szerint a "rendteremtésnek" még nincs vége. A munkáját harminc emberrel végző avasi városőrség folyamatosan járőrözik a lakótelepen, s ha az ott élők kérik, bemennek a lépcsőházakba is, kiemelt figyelmet fordítanak az iskolákra, és azok környékére.

A két hónapig tartó próbaszolgálat 20 millió forintos költségét az önkormányzat fedezte, a kedvező tapasztalatok után Miskolc vezetése úgy döntött, hogy közbeszerzési tender kiírása után továbbra is alkalmaz majd városőröket - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!