Hírek

2009.01.22. 08:58

Rendőrökre lőtt egy asszony Debrecenben

Lakása ajtaján keresztül vélhetően gázpisztollyal lőtt az érte érkező rendőrökre egy középkorú asszony szerda délután Debrecenben

BAMA

Lakása ajtaján keresztül vélhetően gázpisztollyal lőtt az érte érkező rendőrökre egy középkorú asszony szerda délután Debrecenben - tájékoztatta az MTI-t a helyszínen Vezendi Jánosné rendőr őrnagy. A rendőrök később behatoltak a lakásba, a nőt mentőkocsi vitte el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a középkorú nőt, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, a rendőrök elő akarták vezetni igazságügyi elmeorvosi vizsgálatra. Amikor csengettek és kérték, hogy nyissa ki az ajtót, az asszony feltehetően gázpisztolyból kilőtt a rendőrökre, majd később még több lövést leadott.

Ez délután egy óra körül történt, azt követően az asszony nem adott életjelet magáról, bezárkózott a lakásba, és sem időközben odaérkezett lánya, sem a rendőrségi pszichológus felszólítására nem reagált. A gázt és a villanyt időközben kikapcsolták a három szinten, az Egyetem sugárút és az Őszirózsa utca sarkán lévő épületben.

A helyszínre - mint azt az MTI tudósítója tapasztalta - a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Délután negyed öt körül a rendőrök két oldalról egyszerre hatoltak be a lakásba: a lépcsőházból és a tűzoltólétráról, az erkélyen keresztül. A mentősök és a rendőrök 16 óra 23 perckor lehozták az asszonyt és mentőkocsiba tették.

A lakásból egy nagy testű németjuhász kutyát hoztak ki, amit gyepmesterek szállítanak el. Az akció során személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!